Listopad - mjesec posvećen raku dojke

Do kraja mjeseca iskoristite ponudu poliklinike Gemini i obavite kompletan ginekološki pregled uz UZV dojke po cijeni od 500kn.

Danas se puno pažnje posvećuje borbi protiv raka dojke i raka grlića maternica. To su dvije najčešće maligne bolesti od kojih umiru žene u Hrvatskoj. S ciljem da se te brojke smanje pripremili smo preglede po pristupačnoj cijeni.

Za ova dva pregleda doveli smo najdoktora po izboru pacijenta iz 2015., dr. Dinu Markovina.

Prije nego što kažete sljedeću rečenicu, koju vrlo često čujemo: „ Mislim da ne trebam raditi preglede za dojku jer ništa ne osjećam “, molimo vas da pročitate sljedeći kratki tekst.

U početku žene s rakom dojke nemaju nikakvih tegoba. Obično kada nastane rak dojke on se NE MOŽE OPIPATI a tada, ako postoji, je liječenje najefikasnije i to najčešće bez odstranjivanja cijele dojke. Dakle, ukoliko postoji početni rak i mi ga utvrdimo ultrazvučnim pregledom preživljavanje žene je preko 95 % i kvaliteta života je nepromijenjena! U 80% slučajeva raka dojke žena kvržicu otkriva sama, i to je loše, jer tada je rak već opipljiv a mi ga danas možemo otkriti dok se ne pipa, a postoji u dojci. Vrlo često razbacane i brojne kvrge po dojkama koje neke žene imaju nisu rak već dobroćudne, fibrocistične promjene.

Imajte na umu da je ovaj pregled u potpunosti neinvazivan, učinkovit, brz i može Vam spasiti život.

U našem paketu, nalazi se i ginekološki pregled, evo zašto …

Rak vrata maternice najčešći je zloćudni tumor ženskih spolnih organa, koji se na ljestvici učestalosti malignih bolesti u žena nalazi odmah iza vodećeg raka dojke.

Unatoč razmjerno jednostavnoj, jeftinoj i pouzdanoj dijagnostici toga raka te suvremenim spoznajama o načinu njegova nastanka i razmjerno sporog rasta i širenja, još uvijek ne možemo biti zadovoljni s dosegnutom razinom osviještenosti kod ženske populacije.

Rak vrata maternice obično se dijagnosticira kod mlađih žena. Invazivni karcinom grlića maternice smatra se bolešću koja se može izliječiti, ali zbog neredovitih ginekoloških pregleda, neadekvatne terapije te neodgovornosti pacijentice, ova maligna bolest bilježi značajnu smrtnost. U više od 99 posto slučajeva uzrokom raka vrata maternice se smatra humani papiloma virus (HPV).

Rak vrata maternice u ranim fazama je bez jasnih simptoma. Krvarenje između redovne menstruacije ili krvarenje nakon spolnog odnosa i/ili mrlje mogu biti rani znakovi raka grlića maternice, ali većina žena ima izostanak simptoma. Rak vrata maternice se, na žalost, otkriva tijekom PAPA testova i liječničkog pregleda.
Rane pretkancerozne promjene mogu se liječiti lako, uklanjanjem abnormalne stanice laserom, zamrzavanjem (krioterapija), uređajem za spaljivanje ili kirurškom operacijom. U naprednim slučajevima postupak je malo drugačiji i kompliciraniji …

Ne koristite izgovore poput onog da nemate vremena jer za zdravlje se vremena ima dok nije prekasno!

Za rezervaciju termina obratite nam se putem telefona 022/342-005 ili maila info@poliklinika-gemini.hr

Gemini za zadravlje!

Izvor http://www.sibenik.in

 

CategoryGinekologija, novosti

Copyright © 2020 Poliklinika Gemini d.o.o.
web dizajn i hosting Tempus media

Broj telefona    022/ 342 005