fizikalna-medicina

Primarijus dr. sc. Mladen Miškulin, dr. med., specijalizirao je ortopediju i traumatologiju na svjetski prestižnoj ortopedskoj klinici Istituto Ortopedico Rizzoli u Bologni, gdje je 1997. godine položio specijalistički ispit, čime je postao specijalist ortopedije i traumatologije, subspecijalizacija – artroskopska kirurgija.

U hrvatsku medicinu krajem devedesetih unosi široku lepezu najnovijih tehnika artroskopije, kao minimalno invazivnog operativnog zahvata, prilikom rekonstrukcije prednje ukrižene sveze, artroskopski asistirane osteosinteze prijeloma platoa tibije ili tibijalnih spina; artroskopske bursektomije, akromionplastike, rekonstrukcije tetiva rotatorne manžete te kapsuloplastike ramena; kao i za artroskopsko zbrinjavanje ozljeda i bolesti lakta; artroskopije te toalete, rekonstrukcije prednjeg talofibularnog ligamenta, artrodeze gležnja i sl. Osim vrhunskih metoda artroskopske kirurgije, usavršio je i metode kirurgije endoprotetike zgloba kuka, kao i osteosinteze prijeloma u području kuka, ramena, koljena i lakta. Usporedo s razvijanjem tehnika i izradom specijalnih kirurških instrumenata prema vlastitim nacrtima, o tome nesebično poučava svoje suradnike i kolege na brojnim tečajevima i kongresima in situ te pomoću postignuća telemedicine.

Mladen-Miskulin

Paralelno s kliničkim radom ortopeda i kirurga, dr.sc. Mladen Miškulin dr.med. redovito pokreće znanstvena istraživanja ili sudjeluje unjima te piše i objavljuje članke u znanstvenim i stručnim publikacijama, komunicirajući na taj način s kolegama diljem svijeta. U časopisima je objavio ukupno 20 znanstveno-istraživačkih i stručnih radova te još 13 u zbornicima s kongrresa. Da su radovi iznimno zanimljivi akademskoj zajednici, pokazuje interes za njegove znanstvene metode i primjene te stečena iskustva, koji se ogleda u velikom broju citiranosti radova.

Od 1998. intenzivno sudjeluje u edukaciji medicinskih kadrova diljem Hrvatske na području minimalne invazivne kirurgije i telemedicine, a osobito valja istaknuti prve videoprezentacije ortopedskih operativnih zahvata u sklopu Kongresa medicine i tehnike na Zagrebačkom velesajmu.
Primarijus Mladen Miškulin redoviti je suradnik predavač na diplomskom studiju i već 12 godina redovito sudjeluje u poslijediplomskom studiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a posljednje četiri godine i na Sveučilištu Josipa jurja Strossmayera u Osijeku.  Navedeno pokazuje da je pristupnik iskusan i kvalitetan predavač i edukator.

Svoje znanje prenosi kolegama diljem Hrvatske i svijeta te na taj način pridonosim razvoju sportske medicine. Godine 1999. prvi put u Hrvatskoj je primijenio novu metodu fiksacije neoligamenta tijekom rekonstrukcije križnih ligamenata koljena resorptivnom fiksacijom te postao opinion leader za srednju i jugoistočnu Evropu. U tom svojstvu organizira i vodi radionice, tečajeve, demonstraciju na kadaverima kao i operacije u živo ne samo na području Hrvatske nego i diljem Europe te u Sjedinjenim Aameričkim Državama.
Također je od 1998 godine stalni je sudski vještak za medicinu, ortopediju i traumatologiju pri Županijskom sudu u Zagrebu.

Cijenjeni je član u međunarodnim i nacionalnim medicinskim organizacijama:

 • Societa’ Italiana di Artroscopia ( Talijansko artroskopsko društvo)
 • International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Medicine (ISAKOS)
 • Zdravstvena komisija Svjetske rukometne federacije (IHF)
 • Udruženje za rame i lakat Srbije – počasni član
 • Udruženje za rame i lakat Srbije – počasni član

Posljednjih 15 godina aktivno radi u vrhunskom sportu kao liječnik hrvatskih izabranih vrsta u vaterpolu, alpskom skijanju i rukometu. Godine 2009. odlikovan je Redom hrvatskog pletera za zasluge u sportu.

Životopis →
 • Zbor Liječnika Hrvatske
 • Hrvatsko Ortopedsko Društvo
 • Zdravstvena komisija Svjetske rukometne federacije (IHF)
 • Hrvatsko Traumatološko društvo
 • Hrvatsko društvo za Telemedicinu
 • Hrvatsko društvo sudskih vještaka
Categoryliječnici

Copyright © 2017 Poliklinika Gemini d.o.o.
web dizajn i hosting Tempus media

Broj telefona    022/ 342 005