Zbog velikog interesa, vrhunski plastični kirurg dr. Matija Miletić odlučio je napraviti posebnu Božićnu ponudu. Naime, ukoliko do 31. 12. 2017.  rezervirate svoj termin za blefaroplastiku gornjih i /ili donjih kapaka u lokalnoj anesteziji, zahvat možete dobiti po cijeni od 4 500 kn za uklanjanje viška kože na gornjim kapcima ili korekciju gornjih i donjih kapaka za 10 000 kn.

Jedna od najizvođenijih korekcija je blefaroplastika kod koje je ključna preciznost, ali i iskustvo. U svom dosadašnjem radu dr. Miletić napravio je niz ovakvih zahvata. Gornjom blefaroplastikom uklanja se višak kože s gornjih kapaka. Iako se može izvoditi i u općoj anesteziji, dr. Miletić zahvate blefaroplastike izvodi u lokalnoj anesteziji.

“Prvo se pažljivim mjerenjem i flomasterom kreira operativno polje na gornjem kapku i budući ožiljak u prirodnoj brazdi, koji nakon nekoliko tjedana od operacije neće ni vidjeti. Zatim se odstranjuje višak kože u bloku s okruglim očnim mišićem ili m. orbicularis oculi, te se obavezno reducira i masni jastučić prema unutarnjem dijelu oka. Potom se rana zašije tankim koncem debljine vlasi“, objašnjava dr. Miletić. Donja blefaroplastika uklanja masne jastučiće i vrećice ispod očiju. Uklanjanjem viška kože s gornjih kapaka otvaraju se oči, a osim estetskih prednosti, ovim zahvatom postižu se i funkcionalne prednosti jer se širi vidno polje i uklanja dio kože koji nerijetko smeta pri gledanju. U slučaju donje blefaroplastike, radi se o isključivo estetskom zahvatu i pomlađivanju i osvježavanju lica. Podizanje vanjskog kuta oka postupkom blefaroplastike za najbolje rezultate dr. Miletić istovremeno izvodi postupak lateralne kantopeksije, kojim podiže vanjski kut oka koji se s godinama spušta i čini lice „tužnijim” i ozbiljnijim. „Kroz mali rez koji se smješta uz vanjski rub donje vjeđe, vanjski se očni kut podiže šavom, a potom fiksira za kost orbite, tj. prostor u kojem je očna jabučica. Time se oči blago ukošavaju, no, ako osoba želi izraženije ukošene oči, istim se postupkom može postići i takav efekt“, pojašnjava dr. Miletić.

Postupkom blefaroplastike pomlađuje se gornji dio lica, a za cjelokupno pomlađeno lice, može se kombinirati i s liftingom obrva, odnosno face liftingom i liftingom vrata, čime se zateže čelo, donji dijelovi lica i vrat. Kod osoba do 50-e godine korekcija kapaka značajno pomlađuje, no u kasnijim je godinama, ako lice nije njegovano neinvazivnim tretmanima, postupak blefaroplastike dobro kombinirati i s drugim navedenim zahvatima.

„Blefaroplastika je zaista jedan od zahvata koji čini razliku, pomlađuje gornji dio lica i s njega skida i do 10 godina, iako se za potpune rezultate može kombinirati i s drugim zahvatima. Uklanjanjem viška kože na gornjim kapcima širi se vidno polje, oči se otvaraju i čine većima i izraženijima, a blagim ukošavanjem vraćaju se u položaj koji je bio prije nego je sila gravitacija počela ‘činiti svoje’. Uklanjanjem vrećica ispod očiju postiže se osvježen i odmoran izgled lica”, zaključio je dr. Miletić.

Rezervaciju termina i upite poliklinici Gemini uputite putem telefona 022/342-005, putem maila info@poliklinika-gemini.hr ili putem kontakt forme.

Izvor: ESTETICA.hr

Copyright © 2020 Poliklinika Gemini d.o.o.
web dizajn i hosting Tempus media

Broj telefona    022/ 342 005