daniela burazin

Dr. med. Daniela Burazin, specijalist psihijatar-psihoterapeut te dječji i adolescentni psihijatar s dugogodišnjim iskustvom u radu s odraslima, adolescentima, djecom i njihovim obiteljima.

Iskustvo je stekla u ambulantnom i bolničkom radu sa odraslima a zadnjih deset godina radi na odjelu dječje i adolescentne psihijatrije u Poliklinici za rehabilitaciju osoba sa smetnjama u razvoju u Splitu „Meje“ gdje se provodi dijagnostika i liječenje psihičkih teškoća djece u ranoj i adolescentnoj dobi te pruža podrška roditeljima i obitelji.

Područje rada dr. Burazin obuhvaća teškoće djece od razvojnih smetnji uključujući spektar autizma, ADHD, emocionalne smetnje, tjeskobu, strahove, OKP, smetnje učenja i ponašanja, adolescentne krize do psihičkih teškoća u odrasloj dobi, teškoća u odnosima uključujući partnerske odnose kao i traume i konflikte u obitelji.

U svom profesionalnom usavršavanju, dr. Burazin je po završenom klasičnom medicinskom diplomskom, poslijediplomskom i specijalističkom psihijatrijskom obrazovanju, završila i psihodinamsku psihoterapijsku edukaciju koja je uz biološki pristup temelj njenog rada. Uz to je pohađala niz edukacija, tečajeva i radionica terapijskih tehnika i vještina kao terapija igrom, floortime terapija, EEG tečaj, neurofeedback terapija.

Vaše zdravlje je intimna i vjerojatno najvažnija vrijednost. Mentalno zdravlje zaslužuje posebnu pozornost.

Na svom putu od djeteta do odrasle osobe svaki pojedinac se susreće sa nizom teškoća koje mora savladati da bi se ostvario kao jedinstvena ličnost. Mnogi ne uspijevaju u tome bez stručne pomoći. Mnogi žive sa svojim konfliktima, imaju manjak samopouzdanja, probleme socijalizacije, ne uspijevaju se realizirati na osobnom i profesionalnom planu, teško se prilagođavaju promjenama, pate sami ili pate njihovi bližnji. Uvijek postoji mogućnost da se stvari promijene na bolje.

Nitko se ne bi trebao sramiti posjetiti psihijatra, posebno danas kad je zabrinutost i tjeskoba gotovo obilježje nacije. Psihičke smetnje su kao i svake druge zdravstvene smetnje, a liječnik psihijatar-psihoterapeut je najkompetentniji da vam pomogne jer se osim mišljenjem, ponašanjem i emocijama bavi i kemijom i biologijom ljudske psihe. On je prije svega liječnik i naravno osoba od najvećeg povjerenja na koje ga obvezuje i Hipokratova zakletva.

testiranje na koronavirus

U potpunoj diskreciji u poliklinici Gemini za Vas ćemo dogovoriti:

Razgovor s psihijatricom, pregled za djecu ili odrasle

– Pregled djeteta je po svemu jedinstven. Svako je dijete posebno, jednako kao što je jedinstvena kombinacija djeteta i njegovih roditelja. Veliki broj problema s kojima se susreću djeca i njihovi roditelji nastaje u odnosima djeteta i njegove okoline te je zbog povezanosti tegoba na području emocija i ponašanja s odnosima u obitelji ili u vezi roditelja i djeteta rješenje u razumijevanju i suočavanju s problemima, unošenju promjena u odnose pa je terapija izbora psihoterapija djeteta, para roditelj dijete ili roditelja. Ponekad su ipak psihofarmaci dragocjena i neizbježna pomoć i tu je važan informirani proces donošenja odluke o liječenju.
Blisko surađujem sa svakim klijentom u određivanju tretmana i poštujem pravo svakog pojedinca na samostalno određivanje.
Bilo da je riječ o djeci, odraslim pojedincima ili parovima, nastojim pronaći rješenja za široki spektar životnih izazova sa ciljem poboljšanog samopouzdanja i samopoštovanja, lakšeg suočavanja sa stresom, manje proturječnog i radosnijeg načina života.

Savjetovanja

• Kod osobnih problema
• Teškoća djece s razvojnim smetnjama, djece iz spektra autizma/komunikacijskog spektra poremećaja , ADHD
• Poremećaja osjećaja, ponašanja i socijalnog funkcioniranja u djetinjstvu i adolescenciji. Posebno ranjivo razdoblje je adolescencija. U mozgu se događaju promjene, a u kontekstu ubrzanog procesa sazrijevanja i reorganizacije moždane aktivnosti mogu se dogoditi problemi. Cilj zdravog odrastanja je uspješna integracija bioloških, socijalnih, emocionalnih i kognitivnih elemenata i što bolje uklapanje u okolinu.
• Zanemarivane i zlostavljane djece
• Sindroma vezanih uz fiziološka stanja (poremećaj fizioloških funkcija, poremećaj hranjenja, poremećaj spavanja)
• Stresa kod teškoća učenja učenika osnovnih i srednjih škola i studenata
• Psihičkih teškoća odraslih, stresa, depresije i drugih poremećaja
• Sindroma sagorijevanja na poslu ( burn out sindroma)
• Problema u braku/vezi. Bračna savjetovanja mogu vam pomoći kako bi shvatili i riješili uzroke sukoba, jasnije sagledali uzroke problema te objektivno odlučili što je najbolje učiniti bez osjećaja gorčine i ružnih emocija
• Psihosomatskih smetnji, nestabilnosti (glavobolja ,nesanica..)

 

Savjetovanje, psihoedukaciju i podršku oboljelima od psihičke bolesti i njihovim obiteljima

Tumačenje nalaza uz preporuku za daljnju obradu

Preporuke i smjernice kod odabira drugih korisnih terapijskih metoda kao što je npr. neurofeedback terapija

 

Psihoterapiju

Koja podrazumijeva zajednički rad psihoterapeuta i klijenta i psihološki rast, bolje funkcioniranje i kvalitetniji život. Postoje različiti oblici psihoterapije-individualne psihoterapije djeteta ili odraslog, psihoterapije para ( roditelj-dijete ili partnera) i grupne psihoterapije (analitičke, grupe podrške, terapijske, razgovorne, grupe roditelja sa zdravstvenim problemima djece, roditelja usvojene djece, grupe adolescenata). Pažnja stručnjak je potpuna a povjerenje i diskrecija neupitna.

Psihofarmakoterapiju 

Uz informirani proces donošenja odluke i nadzor, lijekovi mogu biti nezaobilazni dio liječenja. Danas su oni vrlo selektivni i, uz potreban nadzor, sigurni.

Nalaz liječnika se izdaje u pisanoj formi na kraju pregleda u skraćenom obliku te sadrži preporuke za eventualno potrebnu terapiju, dijagnostiku i kontrolu.

Opsežniji nalaz i mišljenje, nalaz za potrebe obrazovnog sustava, prilagodbe oblika školovanja (individualni pristup ili prilagodbu nastavnih metoda ili sadržaja, pomoćnika u nastavi), za njegu i zaštitu psihički oboljelog člana obitelji, za ostvarivanje prava iz sustava socijalne i zdravstvene skrbi… u potpunoj diskreciji bit će vam uručen po dogovoru.

Za sve narudžbe za pregled i informacije nazovite 091 575 2626 ili 022 342 005.
Poliklinika Gemini nalazi se u Šibeniku na adresi Stjepana Radića 137a.  Možete nas pratiti i na Facebooku i Instagramu.

Kontaktirajte nas

Copyright © 2023 Poliklinika Gemini d.o.o.
web dizajn i hosting Tempus media

Broj telefona    022/ 342 005