holistički pristup pacijentu

 

Zahvaljujući naprednoj tehnologiji testiranja biološkog materijala koje se provodi u jednom od najboljih svjetskih laboratorija sa sjedištem u Njemačkoj, omogućen je uvid u stanje vaše crijevne flore. Na taj je način moguće utvrditi specifične pokazatelje koji mogu biti od velike pomoći pri utvrđivanju dijagnoze i načina liječenja simptoma i poremećaja s kojima bezuspješno mučite muku.

Jgeminisibenikeste li znali da naš imunitet polazi upravo iz crijeva koja su, kada dobro funkcioniraju, zaslužna za ispravno probavljanje, apsorpciju i eliminaciju hrane? Međutim, kada crijeva ne funkcioniraju dobro, javlja se čitav niz zdravstvenih problema i poremećaja jer se tvari koje su nam nužne ne mogu apsorbirati, a toksini koji nam štete otežano izlaze iz tijela.

Isto tako, brojna novija istraživanja u medicini pokazala su da je veza probavnog sustava sa psihičkim stanjem uža nego se moglo zamisliti, a središte ljudskog tijela medicinski su stručnjaci prozvali trbušnim mozgom.

Trbušni mozak, objašnjavaju u šibenskoj Poliklinici Gemini, osjeća, razmišlja, pamti i omogućuje nam da donosimo odluke, zato ovu činjenicu ne smijemo više zanemarivati, a nije stoga ni čudno da su upravo crijeva i probava temelj našeg zdravlja!

Visoko kvalificiran tim medicinskih stručnjaka Poliklinike Gemini ne prepušta slučaju ni probleme koji vam, nakon svih pretraga koje ste obavili, izgledaju nerješivo! Ako se konačno želite osloboditi anksiozno-depresivnih stanja, riješiti kožnih problema i poremećaja probavnog sustava, obratite se njihovom timu s povjerenjem i poboljšajte kvalitetu svog života!

Ako spadate u skupinu ljudi koja se učestalo žali na razne probleme, poput osjećaja umora, melankolije, niske razine energije, poteškoća s probavljanjem nekih namirnica ili možda muku mučite s kožnim oboljenjima, a usprkos svim pretragama niste još utvrdili uzrok, Proimmun vam omogućuje utvrđivanje uzroka putem neinvazivnih analiza urina, sline i stolice, poručuju iz Poliklinike Gemini.

Analizama koje vam Proimmun nudi, moguće je utvrditi poremećeno zdravlje i funkciju crijeva, upalne bolesti crijeva, prisutnost parazita i teških metala, a također pomaže i kod određenih kožnih bolesti, disbalansa organskih kiselina, oslabljenog imuniteta i mnogih drugih smetnji.

Obzirom da su metode neinvazivnog karaktera, testirati se mogu i djeca, a poseban paket analiza prilagođen je upravo najmlađima. Danas su djeca, naime, izuzetno izložena povećanim razinama zagađenja i napadima bakterija i drugih kultura, a sve to se negativno odražava na njihovo zdravlje.

Iz uzorka stolice i urina moguće je napraviti analizu te otkriti uzroke tegoba poput preosjetljivosti ili intolerancije na hranu, učestale neurodermatitise, ali i hiperaktivnost i druge disbalanse koji upućuju na poremećaj ravnoteže u tijelu.

primjernalaza

– Detaljne analize koje nudimo osnova su za kvalitetnu i pouzdanu procjenu zdravstvenog stanja te omogućuju određivanje optimalnih postupaka za daljnje liječenje, objašnjavaju u Poliklinici Gemini, gdje će vas stručni tim gastroenterologa i farmaceuta-fitoaromaterapeuta savjetovati i predstaviti vam detaljnije dostupnost ovih analiza.

Holistički pristup pacijentima, odnosno otvoreni razgovor liječnika i pacijenta, pri kojem je pacijent ravnopravni sudionik u procesu liječenja, a samim time i odgovoran za rezultate, sve je popularnija metoda koju prakticira velik broj liječnika i terapeuta, pa tako i ova šibenska poliklinika.

Razlog leži u činjenici da tijelo trebamo promatrati kao cjelinu, stoga moramo sagledati cijeli sustav kako bismo otkrili uzroke problema i liječili simptom, a što se Proimmuna tiče, upravo se to redovito prakticira.

– Nakon što donesete materijal na analizu, on će biti poslan u laboratorij u Njemačkoj, opremljen najsuvremenijom opremom. Iz analize ćemo potom moći vidjeti u kakvom je stanju probavni sustav i crijevna mikroflora.

Analiza će pokazati status bakterija poput E.coli, koje su potrebne u organizmu, ali ako se njihova razina podigne, dolazi do poremećaja. Iz dobivenih podataka vidjet ćemo i stanje bakterija koje su naši ‘dobri ratnici’. One su izuzetno bitne za probavu i poželjno je da ih bude u dovoljnom broju.

Vidjet ćemo i stanje gljivica, poput Candide, koja je uobičajen stanovnik našeg probavnog sustava, ali čija se razina zbog neadekvatne primjernalaza2prehrane bogate šećerom i stresa može povisiti te se negativno odraziti na stanje cjelokupnog organizma – opisuju stručnjaci iz Poliklinike Gemini proces ove analize, dodajući da će se iz nalaza vidjeti i status probavnih ostataka, što daje informaciju o tome unosimo li u tijelo sve potrebne nutrijente, te imamo li dovoljno enzima za probavu.

– Vidjet ćemo i postoje li upalni procesi, funkciju gušterače i stanje imuniteta sluznice. Nalaz će pokazati i postoji li propusnost crijeva, što je važna stavka, jer ako je crijevo propusno, kroz sluznicu se u krvotok mogu ispuštati tvari koje se u normalnim okolnostima nikad ne bi našle u krvotoku, a mogu uzrokovati stanja poput Hashimota – kaže stručni tim koji će vas savjetovati i o daljnim koracima koje je potrebno poduzeti. Primjerice, kakva je terapija optimalna za Vas, kao i eventualne promjene u načinu prehrane i životnog stila.

 

Nemojte se više ustručavati jer u Poliklinici Gemini nerješivi problemi postaju rješivi!

Za više informacija nazovite na 022 342 005 i naše ljubazno osoblje će odgovoriti na sva Vaša pitanja.
Gemini – za zdravlje!

 

 

Copyright © 2020 Poliklinika Gemini d.o.o.
web dizajn i hosting Tempus media

Broj telefona    022/ 342 005