Holter tlaka holter ekg akcija cijena

HOLTER TLAKA i HOLTER EKG-a po akcijskoj cijeni od 200,00 kn i bez čekanja!
Naručite se na naš kontakt broj: 022/ 342 005 ili 0915752626, ili putem email-a: info@poliklinika-gemini.hr

Akcija traje do kraja 18.08.2017!

Ako niste sigurni dali Vam je potreban holter tlaka ili holter ekg pročitajte tekst u nastavku.

 

Trebate preciznu dijagnozu krvnog tlaka?

holter tlaka akcija24-satni Holter RR krvnog tlaka je kontinuirano mjerenje krvnog tlaka 24 sata uz pomoć posebno prilagođenog uređaja. Uređaj je isprogramiran tako da tijekom dana mjeri krvni tlak svakih pola sata, a tijekom noći svaki sat. Pacijent vodi dnevnik aktivnosti. Paralelno se prati srčani ritam. Posebno naglašavamo vrijednost podataka o eventualnim jutarnjim skokovima tlaka, između 4-6 sati ujutro, kada su učestali moždani udari.  Mjerenjem krvnog tlaka u pravilnim intervalima tijekom 24 sata, liječnik dobije jasnu sliku kretanja krvnog tlaka tijekom dana, što mu je potrebno da procijeni da li je potrebno liječenje, kao i da li je postojeće liječenje zadovoljavajuće ili je potrebna modifikacija terapije.

Aparat je toliko malen da omogućava nesmetane dnevne aktivnosti i spavanje.

Budući ova pretraga služi da bi odredili kolike su stvarne vrijednosti vašeg tlaka veoma je važno da se obavljaju svakodnevne aktivnosti koje bi se i inače obavljale da se aparat ne nosi. Jedina stvar koja se treba izbjegavati je kupanje i tuširanje.

Kada se sigurno utvrdi postojanje visokog krvnog tlaka on se liječi na više načina.

“Holter tlaka je potpuno bezbolan postupak i nema nikakve kontraindikacije za zdravlje pacijenta.”

Trebate preciznu dijagnozu rada srca?

holter ekg akcijaHolter EKG-a je poseban postupak praćenja rada srca u toku 24h. Korisniku se postavlja mali aparat oko struka, elektrode se pričvrste na prsa i korisnik nastavlja sa svojim uobičajenim aktivnostima.

Glavne indikacije za snimanje Holter EGK-a su aritmija, osjećanja lupanja srca, preskakivanja srca, bolovi u prsima, analiza rada elektrostimulatora srca – pacemaker. Nakon što su elektrode zaljepljenje i uređaj uključen ispitanik nastavlja sa svojim svakodnevnim životom. Slijedi 24h  nošenje uređaja nakon čega se uređaj skida i dobiveni podaci se analiziraju u računalu. Na snimkama se jasno vidi pojava fibrilacije atrija, ventrikularnih ekstrasistola (VES), supraventrikularnih ekstrasistola (SVES) i drugi oblika aritmija i blokova.

Za vrijeme nošenja 24h ili 48h Holter EKG-a korisnik nastavlja sa svojim uobičajenim aktivnostima (posao, fizičke aktivnosti, spavanje, uzimanje lijekova) i navikama (pušenje, konzumacija kave). Čak se preporučuje izlaganje stresnim situacijama kako bi se registrirao mogući poremećaj ritma koji se pojavljuje u takvim okolnostima.

Prema uputama liječnika korisnik vodi kraći dnevnik “Dnevnik pacijenta” o aktivnostima u toku dana. Za vrijeme snimanja Holter EKG-a važno je da korisnik vodi dnevnik svih svojih aktivnosti kako bi se pokušala povezati uzročno-posljedična veza između pojavljivanja simptoma i aktivnosti.

Aparat snima 3 EKG kanala koji se izaberu, najčešće V1,V3,V5. Zapis EKG-a se preko memorijske kartice prebacuje na računalo na temelju čega liječnik analizira slijedeće funkcije: srednja srčana frekvencija, depresija ST segmenta, poremećaji srčanog ritma, pauza, QTc interval i varijabilnost srčane frekvencije kao neovisan dijagnostički pokazatelj. Na ovaj se način ostvaruje objektivan uvid u stanje srčanog mišića i njegovog rada, što se koristi kod određivanja daljnjeg ispitivanja ili liječenja.

“Holter EKG postupak je potpuno bezbolan i nema nikakvih kontraindikacije za zdravlje pacijenta.”
Gemini – za zdravlje!

Copyright © 2020 Poliklinika Gemini d.o.o.
web dizajn i hosting Tempus media

Broj telefona    022/ 342 005