Medicinski dermaroller
Terapija originalnim Medicinskim Dermarollerom na siguran i neinvazivan način, bez upotrebe lasera, struje ili zagrijavanja, stimulira obnovu kože i prirodno lučenje kolagena.Pore postaju uže, ožiljci se izravnavaju, koža postaje ujednačenija kako teksturom tako i bojom, postaje glađa, napetija, zdravija te mlađeg izgleda. Tretman traje svega pola sata, a već isti dan možete nastaviti s uobičajenim aktivnostima.

Pomlađivanje kože i uklanjanje ožiljaka

Uklanjanje manjih i većih bora lica i dekoltea, obnavljanje kože oštećene suncem, starenjem, ožiljcima od akni i strijama nikada nije bilo lakše zahvaljujući inovativnom i nagrađivanom nekirurškom tretmanu – terapiji Medicinskim Dermarollerom.

Terapija Medicinskim Dermarollerom provodi se naprednim microneedlingom, postupkom koji stimulira kožu da se obnavlja i liječi sama, prirodnim i sigurnim putem, a rezultat je glatka, sjajna i zdrava koža pomlađenog izgleda.

Kako djeluje terapija Medicinskim Dermarollerom?

Suštinska razlika između Medicinskog Dermarollera i ostalih metoda za poboljšanje izgleda i stanja kože je u tome da ne djeluje ablativno – ne uništava tkivo i ne zadaje gotovo nikakvu traumu. Uobičajene metode poput CO2 lasera, frakcijskog lasera, peelinga, dermoabrazije djeluju po principu „skidanja“ sloja kože, a toga kod terapije Medicinskim dermarollerom nema. Primjena Medicinskog Dermarollera® u medicinskoj literaturi naziva se i indukcijska terapija kolagenom ili microneedling. Netraumatske mikro igle s iznimno finim promjerom vrha ( < 3 μm) pokreću u organizmu, kao i kod svake ozljede, procese samoizlječenja i zacjeljivanja.

TPrimjena Dermarollera moguća je kod različitih terapeutskih ciljeva:liječi ožiljke (hipertrofične i atrofične), akne, manje i veće bore, strije, pospješuje transdermalni unos aktivnih, ljekovitih tvari. Mikro igle liječnici primjenjuju od 2005. godine,a klinička istraživanja, svjedočanstva pacijenata i slikovni materijal potvrđuju djelotvornost terapije Medicinskim Dermarollerom.

Njemačka kvaliteta, djelotvornost i sigurnost proizvoda

Terapiju Medicinskim Dermarollerom isključivo provodi educirano osoblje u autoriziranim ordinacijama i klinikama. Medicinski Dermaroller je valjak s mikro iglama koje mogu biti različitih duljina, dok valjak može biti različite debljine, a odabir će ovisiti o terapeutskom cilju. Svi naši aparati imaju najfinije mikro igle od nehrđajućeg čelika. Trenutno smo u svijetu vodeći proizvođač na tom području, a svi naši proizvodi izrađuju se prema najvišim standardima, (međunarodna norma o kvaliteti i rizicima za medicinske proizvode ISO 13485), te imaju oznaku europske sukladnosti, CE.
Originalni Medicinski Dermaroller izrađen je prema najvišim standardima njemačke medicinske tehnologije, s garancijom kvalitete i sigurnosti proizvoda. Ne prihvaćajte kopije i zamjenske proizvode – terapiju Medicinskim Dermarollerom smije isključivo provoditi educirano osoblje koristeći originalni proizvod u autoriziranim ordinacijama i klinikama.

Tijek terapije Medicinskim Dermarollerom

Prilikom terapije Medicinskim Dermarollerom mikro igle će otvoriti tisuće sitnih kanalića u koži, koji će se neposredno zatim zatvoriti omogućujući koži da se brzo oporavi. Educirano osoblje će najmanje 20 minuta prije samog tretmana na Vašu kožu nanijeti lokalni anestetik u vidu kreme koji će tretman učiniti ugodnim. Sama terapija obično traje 20-30 minuta.
Nakon terapije Medicinskim Dermarollerom vaše tijelo će prirodnim putem obnavljati kožu i to u njenim dubljim slojevima. Stvara se novi kolagen i nove stanice te se povećava prokrvljenost kože. Obično je potrebno i do 6 tjedana da se pojave vidljivi znaci regeneracije, a proces će se nastaviti i sljedećih mjeseci, dajući vam dugotrajno poboljšanje izgleda kože.

Za optimalne rezultate preporučuje se učiniti 3 tretmana s razmacima od 6 tjedana, no kod težih ožiljaka od akni, vaš dermatolog može preporučiti i do 5 tretmana. Neposredno nakon terapije Medicinskim Dermarollerom možete izgledati kao da imate manje opekline od sunca, a koža može biti topla i zategnutija nego obično, no to će nestati 1 do 2 sata nakon tretmana, a crvenilo će se već sljedeći dan potpuno povući.

48 sati nakon tretmana koristite mlaku vodu kod njege lica, te pazite da su vam ruke čiste ako dirate lice, a make up možete nanijeti već 6 ili 12 sati nakon tretmana. Ako izlazite na danje svjetlo svakako se preporučuje nanošenje kreme s visokim zaštitnim faktorom i to tijekom 2 tjedna nakon terapije, čak i ako je zima i nema sunca. Nekoliko dana nakon tretmana može se pojaviti i osjećaj suhoće kože koji će vremenom nestati.

Rezultati terapije Medicinskim Dermarollerom

akne-prije-poslje

OŽILJCI AKNE
Ožiljci od akni nakon dva tretmana Medicinskim Dermarollerom

bore-prije-poslje

HIPERPIGMENTACIJA, BORE, OPUŠTENA KOŽA
Poboljšanje vidljivo tri mjeseca nakon jednog tretmana Medicinskim Dermarollerom:kože je ujednačene teksture i mlađeg izgleda

strije-prije-poslje

STRIJE
Jasno vidljivo poboljšanje nakon dva tretamana Medicinskim Dermarollerom:strije su gotovo nestale

pore-hiperpigmentacija-akne

USPJEŠNA I SIGURNA TERAPIJA KOŽE S POVEĆANIM PORAMA, OŽILJCIMA OD AKNI I HIPERPIGMENTACIJOM
Tekstura kože je značajno poboljšana nakon četiri tretmana Medicinskim Dermarollerom

Česta pitanja

 • Zašto bih trebao/la izabrati educirano osoblje i kliniku/ordinaciju ovlaštenu za primjenu terapije Medicinskim Dermarollerom?

  Primjena Medicinskog Dermarollera pripada u ruke educiranog osoblja u autoriziranim ordinacijama ili klinikama. Terapija Medicinskim Dermarollerom je zahvat kojim se pomoću medicinskih mikro igala otvara cca 300 kanala na 1 cm² površine kože. Probivši vanjski sloj epidermisa (stratum corneum), igla će dospjeti do živog tkiva kože. U dermisu, koji je ciljno područje terapije Medicinskim Dermarollerom, nalazi se splet epitelnih stanica, krvnih žila, živčanih stanica, izvanstaničnog matriksa, kolagena, elastina i stanica poput fibroblasta koje proizvode i popravljaju ovaj vitalan dio našeg tijela.

  Izazivajući kontroliranu stimulaciju dermisa, tretman Medicinskim Dermarollerom će potaknuti prirodnu regeneraciju kože i proces zacjeljivanja koji će rezultirati glatkom, ujednačenom, zdravijom kožom mladog izgleda. Ovaj tretman rezultirat će i poboljšanjem izgleda i zaglađivanjem ožiljaka koji su posljedica oboljenja poput akni, vodenih kozica ili ozljeda. Da bi se postigli željeni rezultati potrebno je provesti tri tretmana u razmacima od cca 6 tjedana, što uvijek treba odrediti u suglasnosti s vašim terapeutom.

  Bez obzira što neki drugi proizvođači i prodavači dermarolera tvrdili, nikada nemojte pokušavati tretman izvesti sami kod kuće, on traži educiranu ruku koja će uspješno provesti terapiju izazivajući ravnomjerno raspoređena mikro krvarenja, ujednačeno crvenilo i laganu natečenost tretirane površine kože. Terapija Medicinskim Dermarollerom ne bi trebala biti bolna. Stoga će educirano osoblje najmanje 20 minuta prije samog tretmana na Vašu kožu nanijeti lokalni anestetik u vidu kreme koji će tretman učiniti ugodnim. Sama terapija obično traje 20-30 minuta. Neposredno nakon terapije Medicinskim Dermarollerom® možete izgledati kao da imate manje opekline od sunca, a koža može biti topla i zategnutija nego obično, no to će nestati 1 do 2 sata nakon tretmana, a crvenilo će se već sljedeći dan potpuno povući. 48 sati nakon tretmana koristite mlaku vodu kod njege lica, te pazite da su vam ruke čiste ako dirate lice, a make up možete nanijeti već 6 ili 12 sati nakon tretmana. Ako izlazite na danje svjetlo svakako se preporučuje nanošenje kreme s visokim zaštitnim faktorom i to tijekom 2 tjedna nakon terapije, čak i ako je zima i nema sunca. Nekoliko dana nakon tretmana može se pojaviti i osjećaj suhoće kože koji će vremenom nestati.
  Prednosti terapije Medicinskim Dermarollerom nisu samo odlični klinički rezultati, već i sigurnost tretmana te činjenica da nema oporavka – ne morate ostati kod kuće nakon tretmana.
  Kako je Medicinski Dermaroller medicinski uređaj najviše kvalitete s kirurški preciznim i oštrim iglicama izrađen prema najvišim standardima medicinske tehnologije (što uključuje i duljinu iglica), potreban je minimalan pritisak da bi se otvorili brojni kanalići u koži i ne dolazi do nepotrebnog periferalnog oštećenja kože. Tako će se postići optimalna stimulacija dermisa bez vanjskog oštećenja kože. To umanjuje rizik od izlaganja UV zračenju te ste nakon više-manje 6 sati spremni za odlazak na posao
  .
  Ako ste kandidati za terapiju Medicinskim Dermarollerom, molimo Vas da se uvjerite da uređaj ima originalni Dermaroller logotip, te pri izboru ordinacije ili salona pogledajte listu na našoj stranici ili nas kontaktirajte putem maila ili telefona.
  Medicinski Dermaroller je STERILAN medicinski uređaj namijenjen za jednokratnu uporabu na jednoj osobi, on se NE SMIJE koristiti više puta ili na više osoba.

 • Ima li Medicinski Dermaroller CE oznaku i postoje li alternativni roleri s mikro iglama koji imaju istu oznaku ? (CE – oznaka europske sukladnosti obvezna je oznaka na mnogim proizvodima i potvrđuje da proizvod ispunjava bitne zahtjeve za sigurnost potrošača, zdravlja ili zaštite okoliša, kao što je određeno po smjernicama, ili propisima EU.)?

  Za dozvolu korištenja u Hrvatskoj medicinski uređaji moraju biti u suglasnosti sa Zakonom o medicinskim proizvodima i Direktivom Vijeća 93/42/EEZ od 14. lipnja 1993. o medicinskim proizvodima. Kako bi isporučio sterilni medicinski uređaj proizvođač i distributer moraju proći inspekciju i dobiti odobrenje nadležnog tijela (HALMED), te svako pakiranje mora posjedovati CE oznaku zajedno s jedinstvenim brojem koji se u svakom trenutku može podvrgnuti provjeri. Medicinski Dermaroller® ima i certifikat koji izdaje renomirana njemačka institucija za ispitivanje kvalitete medicinskih proizvoda MedCert koji jamči poštivanje medicinskog standarda prema ISO13485. Podlijeganje regulatornim standardima pri proizvodnji uređaja vaša je garancija sigurnosti proizvoda. Samo Medicinski Dermaroller® podliježe tim standardima – stoga ne prihvaćajte zamjenske proizvode.

 • Neki dermaroleri tvrde da imaju dozvolu FDA (Američka Agencija za hranu i lijekove), a neki čak imaju logotip Agencije na pakiranju i web stranici. Znači li to da imaju sličan certifikat kvalitete te neovisnu procjenu i odobrenje kakvo osigurava CE oznaka?

  Na žalost, niti jedan od tih uređaja nema dozvolu Američke Agencije za hranu i lijekove. Radi se isključivo o administrativnoj proceduri koja znači da je uređaj registriran pri FDA kako bi se mogao prodavati putem weba, ali to ne znači niti da ima njezino odobrenje, niti da Agencija podržava korištenje tog pojedinog proizvoda.

Copyright © 2020 Poliklinika Gemini d.o.o.
web dizajn i hosting Tempus media

Broj telefona    022/ 342 005