mjesec za žene

Mjesec za žene

Rak dojke i rak grlića maternice su dvije najčešće maligne bolesti kod žena. S ciljem da povećamo osviještenost o ove dvije maligne bolesti posvetili smo mjesec studeni ženama i  pripremili PAKET ZA ŽENE koji uključuje GINEKOLOŠKI PREGLED i UZV DOJKE. Ovim činom želimo podići svijest o raku grlića maternice i raku dojke te njihovoj prevenciji jer su ipak oni ti koji se nalaze na samome vrhu ljestvice malignih bolesti kod žena.

Za ova dva pregleda doveli smo najdoktora po izboru pacijenta iz 2015., dr. Dinu Markovina.

Prije nego što kažete sljedeću rečenicu, koju vrlo često čujemo:„Mislim da ne trebam raditi preglede za dojku jer ništa ne osjećam“, molimo vas da pročitate sljedeći kratki tekst.

U početku žene s rakom dojke nemaju nikakvih tegoba.
Obično kada nastane rak dojke on se NE MOŽE OPIPATI a tada, ako postoji, je liječenje najefikasnije i to najčešće bez odstranjivanja cijele dojke. Dakle, ukoliko postoji početni rak i mi ga utvrdimo ultrazvučnim pregledom preživljavanje žene je preko 95 % i kvaliteta života je nepromijenjena!
U 80% slučajeva raka dojke žena kvržicu otkriva sama, i to je loše, jer tada je rak već opipljiv a mi ga danas možemo otkriti dok se ne pipa, a postoji u dojci. Vrlo često razbacane i brojne kvrge po dojkama koje neke žene imaju nisu rak već dobroćudne, fibrocistične promjene.

Imajte na umu da je ovaj pregled u potpunosti neinvazivan, učinkovit, brz i može Vam spasiti život.
Više o UVZ-u dojke u Poliklinici Gemini (kako izgleda pregled, kako se pripremiti…) možete pročitati OVDJE.

U našem paketu za žene, nalazi se i ginekološki pregled, evo zašto…

Rak vrata maternice najčešći je zloćudni tumor ženskih spolnih organa, koji se na ljestvici učestalosti malignih bolesti u žena nalazi odmah iza vodećeg raka dojke.

Unatoč razmjerno jednostavnoj, jeftinoj i pouzdanoj dijagnostici toga raka te suvremenim spoznajama o načinu njegova nastanka i razmjerno sporog rasta i širenja, još uvijek ne možemo biti zadovoljni s dosegnutom razinom osviještenosti kod ženske populacije.

Rak vrata maternice obično se dijagnosticira kod mlađih žena. Invazivni karcinom grlića maternice smatra se bolešću koja se može izliječiti, ali zbog neredovitih ginekoloških pregleda, neadekvatne terapije te neodgovornosti pacijentice, ova maligna bolest bilježi značajnu smrtnost. U više od 99 posto slučajeva uzrokom raka vrata maternice se smatra humani papiloma virus (HPV).

Rak vrata maternice u ranim fazama je bez jasnih simptoma. Krvarenje između redovne menstruacije ili krvarenje nakon spolnog odnosa i/ili mrlje mogu biti rani znakovi raka grlića maternice, ali većina žena ima izostanak simptoma. Rak vrata maternice se, na žalost, otkriva tijekom PAPA testova i liječničkog pregleda.

Rane pretkancerozne promjene mogu se liječiti lako, uklanjanjem abnormalne stanice laserom, zamrzavanjem (krioterapija), uređajem za spaljivanje ili kirurškom operacijom. U naprednim slučajevima postupak je malo drugačiji i kompliciraniji…

Više o ginekološkom pregledu u Poliklinici Gemini pročitajte OVDJE.

Zapamtite, Vi ste nečija kćer, žena, majka, kraljica, zato dođite na ova dva neinvazivna i jednostavna pregleda, nemojte ništa prepustiti slučaju, jer zdravlje je zlato!

Gemini – za zdravlje!

Copyright © 2023 Poliklinika Gemini d.o.o.
web dizajn i hosting Tempus media

Broj telefona    022/ 342 005