Neurodermatitis

Riješite se neurodermatitisa uz stručan liječnički tim šibenske Poliklinike Gemini

Imate problema s kožom, ali nikako da pronađete pravi uzrok? Jeste li svjesni mogućnosti da je vaš dijagnosticirani neurodermatits povezan s određenim crijevnim i imunološkim disfunkcijama? Poliklinika Gemini ima odgovor na sva vaša pitanja te rješenje za sve vaše zdravstvene tegobe.

neurodermatitis

Neugodan svrbež koji se povećava, osip koji može prijeći u mjehuriće, perutanje i suhoća, crvenilo, nabubrenost i otvrdnuće dijelova kože. Ukoliko imate barem jedan od navedenih simptoma, postoji velika mogućnost da bolujete od neurodermatitisa.

Neurodermatitis, poznat još i pod nazivom atopijski dermatitis ili atopijski ekcem kronična je upala kože sa svrbežom koja je uzrokovana nizom faktora; od imunoloških, primjerice, alergijskih reakcija na namirnice ili alergene pa do neimunoloških, poput smetnji pri izmjeni masnih tvari u koži. I psihički stres te predispozicija igraju značajne uloge pri nastanku ove nelagodne kožne bolesti.

No, neurodermatitis iz današnje perspektive nije samo kožna bolest, već napada i određene funkcije imunološkog sustava te crijeva. Crijevna stijenka je tijekom ‘naleta bolesti’ potpuno propusna, pa krupne tvari koje bi trebale ostati izvan sustava lako i u velikim količinama prodiru u krvni sustav, koje zatim imunološki sustav prepoznaje kao ‘uljeze’, a tijelo reagira jakom obrambenom reakcijom. Pritom se luče tvari koje uzrokuju upale na koži, a određene prehrambene namirnice u tom periodu teško se podnose te dovode do pogoršanja stanja kože.

Procjenjuje se da kod 30 posto ljudi koji boluju od neurodermatitisa postoji alergija ili intolerancija na određene namirnice. Dok se kod djece češće radi o proteinima životinjskog podrijetla, posebno mliječnim proteinima, odrasli reagiraju na biljne alergene, često povezane s peludnom alergijom. Uz klasične alergije i osjetljivosti, ponekad dolazi i do takozvanih pseudoalergijskih reakcija, a kao faktori se navode bojila, konzervansi i prirodne tvari u prehrambenim proizvodima.

nalaz01 neurodermatitis

nalaz02 neurodermatitis

Riješite se kožne bolesti zauvijek i otkrijte uzroke vašeg problema uz Proimmun neinvanzivnu metodu analize stolice kojom se dobiva opširna slika stanja crijeva, crijevne sluznice i propusnosti crijevne stijenke.

– Zahvaljujući naprednoj tehnologiji testiranja koje se provodi u jednom od najboljih svjetskih laboratorija sa sjedištem u Njemačkoj, omogućeno je utvrđivanje točne dijagnoze i načina liječenja simptoma i poremećaja kože koji vas dugo muče. Analizama koje vam Proimmun nudi moguće je utvrditi poremećeno zdravlje i funkciju crijeva, upalne bolesti crijeva, prisutnost parazita i teških metala, određene kožne bolesti, disbalans organskih kiselina, oslabljenog imuniteta i drugih smetnji – poručuju iz Poliklinike Gemini.

Kod neurodermatitisa najčešće dolazi do poremećaja crijevne flore, a kako bi se ona obnovila, potrebno je uz raznovrsnu prehranu uzimati i probiotike. Balastne tvari iz prehrane, posebno žitarice, mahunarke, voće i povrće, potiču rast stanovnika naših crijeva.

–  Kada se ustanovi stanje vaše flore, preporučuju se probiotici koji su u nedostatku, a također i još poneka mikronutricija, pravilna njega i sve navedeno dovede do poboljšanja stanja – savjetuju stručnjaci iz ove poznate Poliklinike.

Zdrava prehrana, dovoljno sna, kretanje na svježem zraku i dovoljno opuštanja ne čini dobro samo vašoj koži, već cjelokupnom stanju organizma. Uz sve to, na raspolaganju vam stoji cijeli stručni tim Poliklinike Gemini: dermatolog, gastroenterog, kao i savjetovalište koje vodi mg.Ph. – fitoaromaterapeut.

Pazite na svoju kožu jer ona je često ogledalo vašeg zdravlja.

 

Više informacija o svim uslugama i pregledima u Poliklinici Gemini saznajte na našoj web stranici ili nazovite na 022 342 005.

Poliklinika Gemini – za zdravlje! 

Copyright © 2020 Poliklinika Gemini d.o.o.
web dizajn i hosting Tempus media

Broj telefona    022/ 342 005