endokrinologija

Što je endokrinologija?

Endokrinologija je subspecijalizacija interne medicine koja se bavi liječenjem bolesti endokrinih žlijezda. Bolesti poput osteoporoze, dijabetesa, odnosno visoke razine šećera u krvi, pretilosti, pretjerane mršavosti, hiperplazije, najčešće su razlog neispravnog rada žlijezda te poremećaja lučenja hormona.

U današnje vrijeme uvelike su endokrinološko-medicinske usluge počeli zatraživati roditelji za svoje mališane.

Dječja endokrinologija

Dječja endokrinologija bavi se isključivo poremećajem žlijezda kod djece i adolescenata. Problemi koje najčešće susrećemo kod djece, su preuranjeni ulazak u adolescenciju, visoka razina šećera, te poremećaj stvaranja hormona žlijezde štitnjače odnosno hipotireoza. Za simptome kao što su lijenost, iznenadno debljanje, pothlađenost, tvrda stolica, i ostale simptoma koje možemo svrstati u dječju endokrinologiju, u poliklinici Gemini potražite savjet ili naručiti svoje djete na pregled.

Prof. dr. Veselin Škrabić – prim. dr. med.

Prof.prim.dr.sc. Veselin Škrabić, spec. pedijatar – endokrinolog – dijabetolog uže specijalizacije za dječju endokrinologiju, kako ga pacijenti vole zvati ‘’vrhunski stručnjak za dijabetes kod djece’’ ujedno i pročelnik zavoda u KBC-u Split pridružuje se timu doktora u poliklinici Gemini.

Termine za pregled i dijagnozu djece i mladih oboljelih od dijabetesa ili bilo koje bolesti iz područja dječje endokrinologije zakažite na vrijeme.

Glavni liječnik

  • Milivoj Stojanović, dr.med.Prof. dr. Veselin Škrabić – prim. dr. med.

    Prof. dr. Veselin Škrabić – prim. dr. med.

022/ 342 005

KONTAKTIRAJTE NAS

Kontaktirajte nas i dogovorite termin   Kontakt