Što je blefaroplastika?

Kiruški estetski zahvat koji vraća ljepotu i mladenački izgled područja oko očiju.Blefaroplastika je zahvat na kapcima kojim se uklanjaju neželjeni efekti starenja te korigira spuštene (obješene) kapke, eliminira «vrećice» (kesice) ispod očiju i rješava pretjerano izražene nabore oko očiju.

Kada je vrijeme za bleferoplastiku?

Na bleferoplastiku se odlučujemo kada želimo ukloniti višak kože na gornjim ili donjim vjeđama,višak masnog tkiva ,koje može utjecati na smanjenje vidnog polja,te kad želimo ukloniti “umoran” izgled očiju.

Priprema i izvođenje blefaroplastike

Za sam zahvat ne postoje posebne pripreme.Potrebno je od nalaza učiniti nalaze KKS-e(kompletne krvne slike) te nalaze zgrušavanja krvi.Barem pet dana prije zahvata potrebno je prestati piti tablete koje sadrže acetilsalicilnu kiselinu(aspirin,andol i sl.)Zahvat se zbog njegove minimalnoinvazivnosti najčešće izvodi u lokalnoj ili lokalno potenciranoj anesteziji.Takvu anesteziju pacijenti lakše podnose a i sam oporavak je znatno lakši.Pristup masnom tkivu gornjeg i donjeg kapka omogućuju rezovi koji prate prirodne kožne nabore i linije. „Otoci“ masnog tkiva iz gornjeg i donjeg kapka se reduciraju ili preusmjere, mišići se reduciraju a višak kože izreže. Najvažnija stavka je iskustvo liječnika koji će preciznim šivanjem osigurati gotovo neprimjetne ožiljke nakon cijeljenja. Šavovi se odstranjuju četvrti do sedmi dan nakon operacije. U nekim slučajevima koriste se i drugi pristupi. Korekcija očnih kapaka se često (kada je to potrebno) izvodi u kombinaciji sa nekim drugim zahvatima.

Oporavak

Nakon samog zahvata pacijent ide doma na kućnu njegu i oporavak koji traje 5-7 dana.Nakon zahvata prvih 12 sati potrebno je područje zahvata hladiti hladnim jastučićima ,da se smanji otok i hematom,te je potrebno nekih tjedan dana spavati u povišenom polusjedećem položaju.

Rezultat

Potpuni rezultat je vidljiv nakon mjesec dana.

Kontaktirajte nas i dogovorite termin   Kontakt

← Povratak