Da se izgled lica može jako promijeniti položajem obrva možda niste razmišljali.Do spuštanja obrva dolazi u okviru procesa starenja kože i potkožnih tkiva. Obično se izgled mladog lica interpretira kao svjež, vedar i veseo, dok izraz lica zrelije dobi odaje ozbiljan i umoran dojam. Takvom dojmu prvenstveno pridonosi položaj obrva, pa je korekcija obrva vrlo često tražena operacija pomlađivanja.

.

Opis zahvata

Podizanje obrvi izvodi kao samostalni operativni zahvat ili kao dodatna operacija uz kompletni Face Lifting. Pri podizanju obrvi napinje se koža i podižu opuštene obrve skidanjem prekomjerne kože i masnog tkiva te korekcijom mišića. Pacijent se u dogovoru s prof.Mijatovićem odlučuje za taj zahvat ukoliko ima spuštene ili asimetrične obrve ili naborano čelo.

Tijek zahvata

Rez se obično radi malo iznad prirodne linije kose. U slučajevima visokog čela, rez može biti uz kosu da se smanji udaljenost obrva od kose. Meko tkivo se oprezno podiže sve do korijena nosa. U ovom trenutku se mišić čela može popustiti ili ukloniti. Nakon toga se simetrično podižu obrve i višak kože se uklanja.

Oporavak

Nakon operacije se postavlja čvrsti zavoj i drenaža za odstranjivanje sekreta iz rane do sljedećeg dana. Nakon otprilike pet dana zavoji će biti uklonjeni. Dio konaca će se ukloniti nakon šest dana.. Bezuvjetno treba izbjegavati saunu, parnu kupku, izlaganje sunčevim zrakama, sport i bojanje kose.

Mjere opreza

Moguća je pojava edema,kao i lokalizirani hematomi koji će se resorbirati unutar sedam dana. Prvih 24h preporuča se stavljati hladne obloge i povišeni položaj prilikom mirovanja. Treba izbjegavati teže napore nekih tri tjedna.

Kontaktirajte nas i dogovorite termin   Kontakt