Neke žene rađaju se s većim ili nepravilnim malim usnama, dok se kod nekih to može razviti nakon poroda ili prirodnim procesom starenja. Psihološki, takav izgled malih usana može uzrokovati osjećaj nezadovoljstva i pridonijeti gubitku samopouzdanja, dok se u funkcionalnom smislu može javiti iritacija kod žena koje nose usku odjeću, kao i nelagoda prilikom spolnog odnosa te sportskih i drugih fizičkih aktivnosti.

Labioplastika ili korekcija stidnih usana je kirurški zahvat kojim se smanjuju ili preoblikuju male usne, tkivo oko otvora vagine, u smislu postizanja prijašnje funkcije ili željenog izgleda. Labioplastika će proljepšati izgled vanjskog spolovila i ukloniti nelagodu pri odnosu ili druge navedene funkcionalne smetnje. Dok se vaginalnom rejuvenacijom,odnosno “pomlađivanjem” rodnice, estetskom kirurškom intervencijom u donjoj trećini rodnice sužava njen promjer, što pridonosi postizanju većeg seksualnog užitka.

Opis zahvata

Labioplastika se obično izvodi uz lokalnu anesteziju.Zahvat podrazumijeva odstranjivanje viška kože malih usmina, njihovo preoblikovanje te šivanje rubova kako bi se spriječilo krvarenje. Šavovi su obično resorptivni (samoraspadajući), te ih nije potrebno vaditi.

Labioplastika se može izvoditi na jednoj ili obje unutarnje usmine kako bi se postigao simetričniji i prirodniji izgled. Iako je labioplastika zahvat koji se izvodi na veoma osjetljivom području, zapravo je manji kirurški zahvat koji traje malo više od sat vremena, ovisno o korekciji koju je potrebno učiniti.

Oporavak

Oporavak nakon labioplastike traje do 10 dana, a u tom razdoblju žene mogu osjećati lagane bolove, nelagodu i peckanje te otečenost operirane regije. Zadovoljstvo svih dosadašnjih pacijentica koje su se podvrgle takvoj operaciji, bilo je usmjereno na zadovoljavajući rezultat i brzi oporavak. U postoperativnom razdoblju trebate si osigurati mirovanje,redovito održavanje higijene operiranog područja kao i izbjegavanje većih napora.

Kontaktirajte nas i dogovorite termin   Kontakt