liposukcija

TUMESCENTNA LIPOSUKCIJA

  • Uklanjanje masnog tkiva sa željenih područja
  • Skladno tijelo bez dijeta i gladovanja
  • Trajni efekti nakon procedure
  • Nježna procedura, izvodi se u lokalnoj anesteziji
  • Povećava samopouzdanje i samouvjerenost

Imate nakupine masnog tkiva kojih se ne možete riješiti niti dijetom ni tjelovježbom? U tom slučaju je najbolje rješenje liposukcija koja će odmah vašem tijelu dati ljepši oblik. Korijene liposukcija vuče još u dvadesetim godinama prošlog stoljeća, kada je francuski kirurg Charles Dujarier izveo zahvat nad jednom balerinom. To je jedan od najpopularnijih kozmetičkih kirurških zahvata koji zaista može smanjiti i preoblikovati određeni dio tijela. Njome se u pravilu ne rješava prekomjerna tjelesna težina, već je to kirurška metoda za uklanjanje nakupina masnog tkiva i ublažavanje celulita na mjestima gdje to nije moguće postići na bilo koji drugi način, a rezultat je promjena konture (siluete) tijela.

Opis zahvata

Liposukcija je jedan od najpopularnijih i najčešćih zahvata u estetskoj kirurgiji. Liposukcijom možemo smanjiti i preoblikovati određeni dio tijela. Ovo je vrlo uspješna metoda jer se pomoću nje odstranjuje suvišno masno tkivo iz tijela zajedno sa stanicama u kojima se mast taloži. Ukoliko održavate svoju težinu i redovito vježbate, ne morate se bojati da će doći do ponovnog taloženja masnog tkiva na najkritičnijim dijelovima tijela. Dijelovi tijela na kojima se najčešće radi liposukcija, kako kod žena tako i kod muškaraca ,su: abdomen, bokovi, nadlaktice, bedra, potkoljenice ,stražnjica te riješavanje problema povećanih muških “grudi” ginekomastije.Liposukcija nije tretman za smanjenje težine, to je metoda koja služi preoblikovanju pojedinih dijelova tijela koji nisu proporcionalni. Efekti liposukcije su odmah vidljivi, što ju je učinilo vrlo popularnom među ženama i muškarcima. To je jedan od najpopularnijih kozmetičkih kirurških zahvata koji zaista može smanjiti i preoblikovati određeni dio tijela. Njome se u pravilu ne rješava prekomjerna tjelesna težina, već je to kirurška metoda za uklanjanje nakupina masnog tkiva i ublažavanje celulita na mjestima gdje to nije moguće postići na bilo koji drugi način, a rezultat je promjena kontura.

Dobri kandidati za liposukciju su muškaraci ili žene iznad 18 godina starosti, normalne tjelesne težine, elastične kože, sa džepovima nakupljenog masnog tkiva na specifičnim dijelovima tijela. Vrlo je važno gajiti realna očekivanja o tome kako nam sam postupak može pomoći. Kod donošenja odluke trebate li se podvrgnuti liposukciji ili ne, važno je biti upoznat sa svim činjenicama, kako biste kao dobro informirana osoba mogli donijeti zdravu odluku.

Da li je liposukcija za mene?

Ako ste već razmišljali o liposukciji, najvažnije je da imate realna očekivanja o tome što liposukcija može učiniti za Vas. Liposukcija može drastično promijeniti Vaš izgled, ali također možda neće moći ukloniti sve nedostatke na Vašem tijelu. Pojedinci s čvrstom i elastičnom kožom vjerojatno će postići najbolji efekt nakon zahvata. Prije donošenja odluke važno je biti upoznat sa svim činjenicama, kako bi dobro informirana osoba mogli donijeti zdravu odluku.

Priprema

Dobro je prestati pušiti prije zahvata. Tjedan dana prije prestanite uzimati aspirine, biljne preparate ili bilo koje druge dodatke i određene lijekove koji sprječavaju stvaranje upale, jer upravo njihov sadržaj može uzrokovati značajnije krvarenje.

Na dan samih konzultacija s liječnikom: pripremite se za liječnički pregled i razgovarajte s liječnikom o vašim očekivanjima,otvoreno govorite o povijesti bolesti, alergijama na lijekove i hranu, s posebnim naglaskom na lijekove koje upravo uzimate i objasnite liječniku ako ste pod liječničkim tretmanom. Prof.Mijatović će napraviti nekoliko fotografija prije kirurškog zahvata koje će priložiti u vašu medicinsku dokumentaciju.

Dobro je cijelo tijelo oprati antibakterijskim sapunom i ostavite pjenu antibakterijskog sapuna oko 10 minuta na onom dijelu tijela koje će biti podvrgnuto zahvatu noć i jutro prije zahvata.Zahvat se obavlja u lokalnoj ili lokalnopotenciranoj anesteziji.Od nalaza potrebno je napraviti krvne nalaze KKS-e,testove koagulacije i albumine.Također je potrebno nabaviti steznik za područje tijela koje će se tretirati liposukcijom.

Tijek zahvata

Liposukcija je u principu sigurna metoda s vrlo niskim postotkom mogućih komplikacija. Prvo se napravi mali rez kako bi se stavila kanila te se može dodati tekućina radi smanjenja krvarenja i osjećaja nelagode. Suvišno masno tkivo se odstranjuje kroz kanile, pokretima naprijed – natrag aparatom za usisavanje masti – liposuktorom.

Oporavak

Poslije liposukcije potrebno je nositi čvrstu odjeću koja prianja uz tijelo. Pacijent treba nositi tijesnu odjeću najmanje 6 tjedana poslije zahvata. Dobit ćete intravenozno sredstvo protiv bolova. Trebate pripaziti jer su neke osobe vrlo osjetljive na sredstvo protiv bolova i mogu imati mučnine. O tome morate odmah informirati medicinsko osoblje. Postoperativni oporavak je relativno brz, međutim ožiljak i oteklina mogu biti prisutni šest mjeseci do godinu dana.

24 sata poslije zahvata: Počnite se odmah kretati kako bi izbjegli komplikacije.

Na dan otpusta: Dobit ćete pisane upute o tome kada i koje antibiotike, analgetike i tablete protiv upale trebate uzimati te ćete dobiti termin za prvi liječnički pregled poslije zahvata. Rana će biti dezinficirana, previjena i nosit ćete steznik. Ne smijete plivati, koristite mokri ručnik kod osobne higijene i prakticirajte samo lagane fizičke vježbe. Kompresivnu odjeću (steznik) trebate nositi najmanje 6 tjedana kako bi zadržali i postigli željeni oblik tijela.

7 dana poslije zahvata: Dolazite na kontrolni liječnički pregled. Očekujemo da ćete ostati u blizini naše poliklinike najmanje 7 dana kako bi se u potpunosti oporavili.

1 – 2 tjedna poslije zahvata: Osjetit ćete bol dva do tri tjedna i to možete kontrolirati uzimanjem lijekova koje ćemo vam preporučiti, zajedno s uputama o korištenju. Za najbolje rezultate potrebno je masirati mjesto liposukcije.

Kontaktirajte nas i dogovorite termin   Kontakt

← Povratak