fitoaromaterapija

Pomoć pri upravljanju terapijom

Pomoć pri upravljanju terapijom je temeljit, cjelovit pregled terapije pacijenta, koja uključuje primjenu lijekova propisanih na recept i bez recepta, primjenu biljnih lijekova, dodataka prehrani, kao i primjenu cjepiva.

Sigurna i prikladna uporaba lijekova poboljšati će terapiju pacijenta i smanjiti nuspojave kao i ponovno pojavljivanje tegoba.

Dakle, riječ je o strukturiranom i kritičkom pregledu propisanih lijekova s ciljem postizanja dogovora s pacijentom o liječenju, optimiziranju utjecaja lijekova, smanjenju problema s lijekovima i, u konačnici, o smanjenju otpada.

Savjetovanje pacijenta se sastoji od:

  • Pregleda lijekova u terapiji, provodi se analiza kako bi se dobila slika o problemima koji se odnose na određene lijekove
  • Pregleda osobnog kartona s lijekovima kako bi se dobio točan uvid što pacijent sve koristi
  • Izrada plana vezana za terapiju
  • Upućivanje pacijenta u process terapije u dogovoru s liječnikom i farmaceutom
  • Praćenje rezultata terapije

Treba naglasiti da će ovu uslugu moći zatražiti bilo koji pacijent u Poliklinici Gemini.

Voditeljica Savjetovališta za pacijente

Sanja Plenča Burek
magistrica farmacije i fitoaromaterapeut

022/ 342 005

KONTAKTIRAJTE NAS

Personalizirani programi, terapije i tretmani

U vidu postavljanja odgovarajuće terapije, prethodna suradnja s liječnicima je obavezna. Na savjetovanje je potrebno ponijeti relevantnu zdravstvenu dokumentaciju (povijest bolesti) i sve druge povezane nalaze. Na konzultacijama može Vam se ponuditi fitoaromaterapija. Treba biti oprezan pri odabiru sastojaka koji ulaze u fitoterapijske pripravke kako bi se izbjegle moguće zdravstvene ili alergijske reakcije.

Fitoaromateapeutsko savjetovalište

Fitoaromaterapija

je komplementarna disciplina, treba naglasiti da nikako nije alternativna, kojom se ponajprije bave liječnici i farmaceuti te nije u sukobu s konvencionalnom medicinom. Kao izvor znanja ona je uglavnom utemeljena na dokazima, iako postoji i niz biljaka koje se koriste na temelju dugotrajnog uspješnog korištenja i potvrđene sigurnosti. Razlika od običnog liječenja biljkama je što je ovdje u sastavu prirodnih metoda liječenja izvučen iz biljke samo njezin ljekoviti dio.

U sklopu fitoaromaterapije savjetovat ćemo Vas o biljnim pripravcima, o zdravlju i ljepšem izgledu kože koji se postiže korištenjem prirodne kozmetike. U izradi prirodne kozmetike ne koriste se konzervansi, umjetna bojila niti parabeni.

Voditeljica Savjetovališta za pacijente

Sanja Plenča Burek magistrica farmacije i fitoaromaterapeut, rođena je 24.09.1980. u Zagrebu, gdje je vrlo kratko živjela. Seli se u Šibenik, kako sama rado ističe kao poseban grad s dragim ljudima, koji daje pojedincu školu za život i smatra da uvijek može bolje. Pohađa Osnovnu školu Petra Krešimira IV i kasnije Gimnaziju Antuna Vrančića. Nakon srednje škole upisuje Farmaceutsko- biokemijski fakultet u Zagrebu. Diploma magistra farmacije nije joj dovoljna pa nakon fakulteta nastavlja s daljnjim učenjem i usavršavanjem. Ova svestrana majka troje predivnih mališana, blizanaca i curice, uspješno usklađuje poslovni i obiteljski život. Pored edukacija i seminara, radi u Z.U. Ljekarni Plenča, gdje je uvijek na raspolaganju svim pacijentima. Radeći u ljekarni uočila je nedostatak privatnog prostora kao i vremena da se posveti pacijentu i njegovim potrebama, zato se je priključila stručnom timu poliklinike Gemini. Vodi Savjetovalište za pacijente i to je ono što u potpunosti ispunjava njezin profesionalni život.

Savjetovalište za pacijente u poliklinici Gemini tek je na početku svoga djelovanja. Svakim danom proširujemo naš stručni tim. Sada s nama surađuju medicinski biokemičari iz Lab plusa i Breyera koji nas podržavaju u svim inotvativnim i dostupnim pretragama.
Kompletan tim liječnika zajedno s farmaceutima i fitoaromaterapeutima su ovdje kako bi Vam omogućili vrhunsku dijagnostiku. Vodimo brigu o Vašem zdravlju, prevenciji kao i samom liječenju.

Kontaktirajte nas i dogovorite termin   Kontakt