plivačko uho

Plivačko uho?

Ljetni problem s ušima u velikoj većini slučajeva nastaju kao posljedica želje za osvježenjem u moru ili hladnom tušu. Ono na što ne možemo utjecati je situacija u kojoj ‘’ostane vode u uhu’’. Ista ta voda u uhu zna može uzrokovati upalu, gljivice ili svrbež, ono što otorinolaringolozi nazivaju ljetni problem s ušima, ili ‘’plivačko uho’’. Ono što se zapravo događa je infekcija zvukovoda, odnosno kože ušnog kanala koji vodi do bubnjića.

KAKO PREPOZNATI PROBLEM PLIVAČKOG UHA?

Kao što je već I navedeno, plivačko uho lako se prepozna po boli na dodir ili svrbežu. Kod nekih ljudi može izazvati osjećaj začepljenosti uha ili slabiju čujnost na jedno uho. Još jedan od simptoma je pojava prozirno iscjetka koji kasnije može postati žućkasto-smeđe boje.

Veliku ulogu kod same prevencije igra I tzv ‘’ušni vosak’’, tj ‘’Cerumen’’. Vosak ima antibakterijska svojstva I upravo on može biti jedan od najjačih prevencija za ljetni problem s ušima. Pretjerano čišćenje uha štapićima može otežati istjecanje vode iz uha.

Ako imate osjetljive uši, ili već imate problema s upalom I infekcijom zvukovoda, dr. Marija Odak spec. otorinolaringolog u Poliklinici Gemini rado će Vam pomoći stati na kraj tom neugodnom osjećaju. Uz sam pregled I savjetovanje, u Poliklinici Gemini moguće je izvođenje brisa, alergoloških testiranja I manjih kirurških zahvata.

Copyright © 2023 Poliklinika Gemini d.o.o.
web dizajn i hosting Tempus media

Broj telefona    022/ 342 005