problemi_bakterija

Bakterije s kojima bebe dolaze u doticaj prilikom prolaska kroz porođajni kanal vrlo su važne za dijete. Utječu na razvoj imunosnog sustava djeteta.

Bakterije iz majčine rodnice su prve s kojima se beba susreće. Prilikom prolaska bebe kroz porođajni kanala, guta bakterije, koje se nakon poroda nastavljaju razmnožavati u djetetovom organizmu, stoga je bitno da te bakterije budu one dobre.

Ravnoteža vaginalne flore može se poremetiti, što dovodi do neugodnih posljedica u području genitalija, poput vaginalne svrbeži, peckanja, neugodnog iscjedak ili pak urinarne upale.

Vaginalne infekcije problematične su tijekom trudnoće jer ugrožavaju majku i dijete. Posljedice do kojih mogu dovesti su: povećani rizik od prijevremenog pucanja vodenjaka, preranih trudova, što dovodi do preuranjenog porođaja i ostalo.

Uzimanjem sinbiotika OMNi BiOTiC®FLORA plus+, u vaginalno područje dovode se korisni laktobacili koji imaju sposobnost razmnožavanja i zaustavljanja patogenih klica. Preporučuje se njegovo uzimanje i kad ne postoje nikakve tegobe, već kako bi se vaginalna flora nahranila dobrim bakterijama.

S obzirom da bakterije iz ljudskih crijeva utječu direktno na naš imunosni sustav i zdravlje, vrlo je bitno opskrbiti crijeva trudnice kvalitetnim bakterijama, onima koje se naseljavaju od usta do debelog crijeva. To može pružiti sinbiotik OMNi BiOTiC®6 koji je ujedno i pravi spas kod trudničkog zatvora i proljeva, a osim za regulaciju stolice učinkovit je i kod dojenačkih grčeva, trudničke žgaravice, te opstipacije kod beba.

Znanstveno je dokazano da djeca rođena carskim rezom imaju drugačiji uzorak crijevnih bakterija nego bebe rođene vaginalnim putem. Čak su 5 puta veće šanse da ta djeca budu osjetljivija na alergene i da razviju astmu.

Dijete rođeno carskim rezom dobre bakterije može dobiti iz sinbiotika OMNi BiOTiC®PANDA.

Trudnice koje pate od žgaravice, zatvora ili proljeva, bolne stolice, nadutosti trebaju dnevnu dozu enzima, kao i bebe na dohrani koje imaju probavne probleme. Najbogatiji enzimima i hranjivim tvarima je Caricol®, proizvod od papaje koji ima najveće lužnato djelovanje na želudac i crijeva te tako Vas i Vaše dijete spašava od svih probavnih tegoba.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja obratite nam se putem telefona 022/342 005, maila info@poliklinika-gemini.hr ili putem kontakt forme. Naš tim stručnjaka iz Savjetovališta poliklinike Gemini dati će Vam savjet, odgovoriti na sve Vaše nedoumice i pronaći najbolje rješenje.

 

Categorynovosti

Copyright © 2023 Poliklinika Gemini d.o.o.
web dizajn i hosting Tempus media

Broj telefona    022/ 342 005