dr. Krnić i Žarko Marković

Žarko Marković, u pauzi treniranja doputovao iz rodne Crne Gore do Šibenika samo da bi riješio problem s venama u Poliklinici Gemini.

Poznati crnogorski rukometaš s kartarskom putovnicom trenutno igra za El Jaish i reprezentaciju Katra. Karijeru je započeo u mađarskom Veszprému da bi kasnije igrao za nekoliko europskih klubova, poput Metalurga i Hamburga. Katarski rukometni reprezentativac i olimpijac iz Rija, Crnogorac Žarko Marković niže uspjehe u profesionalnom bavljenju sportom, ali kako na svakom putu postoje iznenađenja, tako je njega iznenadila bol u nogama uzrokovana proširenim venama te je u pauzi od treniranja doputovao iz rodne Crne Gore do Šibenika, samo da bi riješio problem s venama.

Rješenje Žarkovog problema je bilo jednostavno i brzo, bez rezova, šavova i anestezije, te ono najbitnije – bez potrebe za boravkom u bolnici. Žarkovo rješenje problema bio je zahvat mehanokemijske ablacije sustavom Flebogrif koji predstavlja novi modalitet endovenoznog liječenja proširenih vena, odnosno poboljšanje sklerozacije vena pjenom (UGFS) paralelnom mehaničkom ablacijom.

Mehanokemijska ablacija proširenih vena sustavom Flebogrif koji se koristi u slučajevima jako izraženih proširenih vena gdje je bolje uraditi dvostruku ablaciju takvih vena, mehaničku i kemijsku, čime se smanjuje mogućnost povratka tegoba s proširenim venama.

Ovaj zahvat u osnovi predstavlja UGFS zahvat koji se temelji se na ubrizgavanju kemijske supstance – pjene u oboljelu venu pomoću tanke igle pod kontrolom ultrazvuka  te pjena svojim kemijskim svojstvima nagriza stijenku iznutra što dovodi do zatvaranja vene i preusmjeravanja krvotoka u ostale zdrave vene.
Sustavom Flebogrif se kroz vrh katetera ispušta pjena u oboljelu venu baš kao i kod UGFS zahvata, ali sustavom Flebogrif imamo i mehaničku ablaciju, gdje krilca sa strane katetera također djeluju na venu oštećujući njezinu stijenku mehaničkim putem.

Gemini – za zdravlje!

 

Copyright © 2023 Poliklinika Gemini d.o.o.
web dizajn i hosting Tempus media

Broj telefona    022/ 342 005