savjetovalište-za-mikronutriciju-i-fitoaromaterapiju

LIJEČENJE NE ZAVRŠAVA S DIJAGNOZOM I TERAPIJOM…

U POLIKLINICI GEMINI SE ZAOKRUŽUJE SAVJETOVANJEM ZA MIKRONUTRICIJU I FITOAROMATERAPIJU

 

S velikim zadovoljstvom predstavljamo Vam početak rada Savjetovališta za mikronutriciju i fitoaromaterapiju. Svrha savjetovališta je da se pacijenta savjetuje kako provesti što uspješnije liječenje uz naravno konzultiranje s liječnikom, kao i održavanje zdravlja i prevencija bolesti.

nutricijaMikronutricija je područje znanosti o prehrani koje proučava ciljani unos mikronutrijenata za očuvanje zdravlja i vitalnosti. Ona precizno istražuje molekule koje se nalaze u hrani i način na koji ih ljudsko tijelo iskorištava. Mikronutricija uključuje pravilnu i uravnoteženu prehranu, a u slučajevima kada je to potrebno i koncentrirane izvore mikronutrijenata i drugih tvari s fiziološkim učinkom.

Fitoterapija je metoda liječenja koja koristi biološki i farmakološki ljekovite aktivne tvari iz biljaka. One utječu na ljudski organizam u smislu očuvanja i održavanja zdravlja, prevencije i liječenja bolesti. Fitoterapija ne obuhvaća u širem smislu samo biljke, već i gljive i alge i takva klasifikacija ima vrlo dugu povijesnu tradiciju. Danas smo sve više svjedoci suživota suvremene medicine i fitoterapije i želje da živimo u skladu s prirodom.

Liječenje biljem je najstariji način pomoći kod različitih zdravstvenih poremećaja i bolesti. Povijesni dokumenti govore o uporabi balzama, mirisa, biljnih ulja, aromatičnih vodica, masti i smola u drevnom Egiptu, Indiji, Kini, Grčkoj, od antičkog doba, preko srednjeg vijeka sve do danas. fitoterapija

Uz fitoterapiju imamo i aromaterapiju, medicinsku disciplinu, koja koristi specijalne ekstrakte – esencijalna (eterična) ulja. Aromaterapija je sastavni dio fitoterapije stoga je danas sve uvriježeniji zajednički naziv fitoaromaterapija.

U slučaju bolesti, biološko i farmakološki aktivne tvari iz biljaka djeluju na patofiziološki uzrok bolesti i sudjeluju u procesu liječenja. Kod prevencije unaprijed uzimamo farmakološki aktivne tvari iz biljaka kako bi spriječili nastanak bolesti.

Područje fitoterapije, nažalost, nije dovoljno regulirano i upravo iz tih razloga susrećemo vrlo šareno društvo koje se bavi tim područjem. Ipak, vrlo je bitno u fitoterapiji razumjeti fine mehanizme djelovanja, poznavati indikacije i kontraindikacije i svakako doze koje je potrebno prepisati kako bi postigli željeno djelovanje.

Obratite nam se s povjerenjem.

Kompletan tim liječnika zajedno s farmaceutima i našim partnerima su ovdje kako bi Vam omogućili vrhunsku dijagnostiku. Vodimo brigu o Vašem održavanju zdravlja, prevenciji kao i samom liječenju.

Hvala na ukazanom povjerenju!

Poliklinika Gemini – za zdravlje!

Copyright © 2020 Poliklinika Gemini d.o.o.
web dizajn i hosting Tempus media

Broj telefona    022/ 342 005