Tretmani koji brišu godine

Učinite nešto za sebe na kraju godine, priuštite sebi jedan od tretmana za pomlađivanje, kao što su injekcije za pomlađivanje ili uljepšavanje, tzv. hijaluronski fileri.
Hijaluronski fileri spadaju u nekiruršku metodu pomlađivanja, kada se injekcijskim unošenjem osigurava dubinsko prodiranje hijaluronske kiseline ( HA) u kožu. HA dolazi od grčke riječi „hyalos“ što znači staklo, kemijski je spoj velike molekularne mase, sudjeluje u izgradnji vanstaničnih prostora kože, a njezino glavno svojstvo je sposobnost vezivanja velike količine vode. Osim hidratantnih ima i zacjeljujuća i obnavljajuća svojstva s dugotrajnim učinkom. Sa starenjem koža gubi HA, svakih 10 godina opada za 6%, a uslijed gravitacijske sile i stalnim korištenjem mišića stvaraju se bore, lice gubi volumen i koža postaje umorna i bez sjaja.

Koristeći navedena svojstva molekule hijaluronske kiseline, jasan je razlog njene upotrebe u kozmetologiji. S novim tehnologijama, kozmetički preparati postaju učinkovitiji, ali zbog veličine molekule, jedino injektiranjem u određene slojeve kože HA postižu se najbolji rezultati kod popunjavanja bora na licu, ali i povećanje usana i konturiranje lica. Smije ih izvoditi stručno osoblje u medicinskim ustanovama, kao što je i Poliklinika Gemini gdje filere injektira za to osposobljeni spec. dermatovenerologije.

Iako se radi o skupljim metodama, treba naglasiti njihovu učinkovitost, a kako se radi o molekuli visoke molekularne težine u dublje slojeve u ovom obliku ne može dospjeti iz pripravaka za njegu kože koji sadrže HA. Hijaluronski fileri ne ugrožavaju mimiku lica, a radi se o relativno bezbolnoj metodi.

Novija dermatološka kozmetika koja sadrži HA, posebnim tehnološkim procesima razgrađuje se u manje dijelove i putem različitih vektora osigurava prodiranje u kožu, čime se postiže hidratacija i smanjuje vidljivost bora, ali ne zamjenjuje učinkovitost hijarunskih filera.

Tretman koji se izvodi u trajanju 45-60 min, a učinak se vidi već nakon injektiranja filera, s potpunim učinkom za 15-tak dana, te trajanjem od 6 mjeseci- 12 mjeseci i duže ovisno o vrsti filera koji se koristi i za koji dio lica.

Sanja Plenča Burek, mg.ph.

Copyright © 2020 Poliklinika Gemini d.o.o.
web dizajn i hosting Tempus media

Broj telefona    022/ 342 005