najbolji plastični kirurg

Popust od 30% na tretmane sa Restylane filerima tijekom cijelog 12. mjeseca!

Restylane je najbolje znanstveno dokumentirani dermalni filer baziran na hijaluronskoj kiselini na svijetu, a opsežne kliničke studije govore u prilog sigurnosti i učinkovitosti preparata. Restylane je korišten za više od jedanaest milijuna tretmana širom svijeta u posljednjih dvanaest godina. 

A mi Vam u Poliklinici Gemini darujemo popust od 30% tijekom cijelog 12. mjeseca na sve tretmane sa Restylane filerima!

Hijaluronski dermalni fileri posljednjih su deset godina postali zlatni standard kada je riječ o popunjavanju bora lica. Nekoliko je razloga velikog porasta popularnosti filera – njihova kompatibilnost i biološka razgradnja u koži, jednostavnost primjene te neznatna bolnost pri injiciranju.
Hijaluronska kiselina prirodna je tvar koja ima velik udio u izgradnji izvanstaničnog prostora naše kože te ima iznimno važnu ulogu u održavanju ravnoteže vode, kao i cijeljenju upravo zato što omogućuje dobru hidrataciju. Hijaluronskim filerima najčešće se popunjavanju već formirane bore radi pomlađivanja, a koriste se i kod osoba iznad 25 godina kao prevencija njihova nastanka. Dermalni hijaluronski fileri popunjavaju bore i revitaliziraju lice. Brzina zahvata, sigurnost i neposredno vidljivi rezultati glavne su prednosti ovog tretmana. Hijaluronski fileri namijenjeni su tretiranju svih zona lica. Njihovim injiciranjem u kožu, osim popunjavanja bora, postiže se i vraćanje izgubljenog volumena (popunjavanje obraza, naglašavanje izgubljene linije brade, podizanje kutova usana) te rehidracija kože. Osim toga, pokazalo se da fileri utječu na regeneraciju i stvaranje novog kolagena.

Koža voli hijaluron

Najvažnije je naglasiti da hijaluronski fileri omogućavaju postizanje i zadržavanje prirodnog izgleda kontura lica. Tretiranjem određenih dijelova lica posebnim tehnikama postiže se učinak liftinga. Hijaluronskim filerom mogu se tretirati područja oko očiju, čelo, obrazi, nazolabijalne bore (od nosa prema usnicama), mogu se koristiti za povećanje usana i već spomenuto korigiranje kontura donjeg dijela lica. Osim što ovi fileri ne ugrožavaju prirodnost lica i mimiku, dodavanje hijalurona našoj koži godi. Sa starenjem ona počinje gubiti hijaluronsku kiselinu, kolagen, potkožnu masnoću i elastičnost. Kao posljedica toga, a pod utjecajem gravitacijske sile i neprestane upotrebe mišića, stvaraju se bore, lice gubi na volumenu, a koža postaje umorna i bez sjaja.

Tretmane hijaluronskim filerima možete početi stvaranjem prvih izraženijih bora, što se kod nekoga javlja u ranijoj dobi (krajem dvadesetih godina), a kod nekog kasnije, što ovisi o genetici i načinu života, a pušenje, nedovoljno sna i odmora te svakodnevni stres svakako utječu na stvaranje bora. Od pojave prvih bora nadalje hijaluronski fileri mogu se svakih otprilike godinu dana dopunjavati kako bi se što dulje zadržao mladenački izgled i održale dobre konture lica.

Blage nuspojave

Ako koristite šminku, morate je ukloniti prije tretmana. Liječnik stavlja na lice anestetsku kremu kako bi se ublažili injekcijski ubodi, a nakon 15 minuta anestetik se ukloni, lice očisti i aplikacija dermalnih filera može početi. Odabir filera učinjen je na temelju vašeg razgovora s liječnikom.

Filer se ubrizgava u željeno područje malim, tankim iglama. Tijekom tretmana klijente liječnik informira o tome koliko je filera ubrizgano – ako želite, u svakom trenutku možete pogledati učinak onoga što je napravljeno.
Trajanje tretmana ovisi o područjima koja se tretiraju i količini filera koji se aplicira, ukupno od 45 do 60 minuta. Nakon tretmana dermalnim filerima moguća je pojava crvenila, podljeva, otoka ili osjetljivosti na mjestu ubrizgavanja. Crvenilo najčešće nestaje nakon nekoliko sati, a otok i podljev uglavnom se povuku za nekoliko dana. Nakon dva tjedna preparat će se sam preraspodijeliti i dati pravi učinak.

Od većih nuspojava mogu se pojaviti alergijska reakcija ili nekroza dijela kože, no te su nuspojave iznimno rijetke.
Nakon tretmana dermalnim filerom preporučuje se izbjegavanje saune, izlaganje suncu, odlazak u solarij i pritiskanje dijela lica koje je tretirano.

Ako upotrebljavate kreme koje sadrže hijaluronsku kiselinu radi dobivanja volumena, nažalost, griješite. Od takvih krema koža će vam biti kvalitetnija i blistavija, no bore neće nestati. Jedino rješenje je aplikacija hijaluronskih filera uz koje ćete zablistati i svom licu vratiti desetak godina.

Dermalne filere koristimo za:

 • korekciju svih bora, sitnih i dubokih linija, nabora te popunjavanje nedostatka volumena
 • oblikovanje kontura te ispravljanje nedostataka lica
 • hidrataciju i pomlađivanje kože
 • oblikovanje obrva
 • korekciju gubitka volumena unutarnje strane očnoga kuta 
 • nekirurško otklanjanje vrećica ispod očiju (podočnjaka)
 • nekiruršku korekciju nosa
 • gubitak volumena na obrazima 
 • oblikovanje nazolabijalnih brazdi
 • korekciju marionetskih linija 
 • povećanje usnica i podizanje kutova usana
 • podizanje obješene kože brade i oblikovanje brade 
 • pomlađivanje, hidratizaciju te zatezanje vrata i dekoltea
 • pomlađivanje i hidratizaciju ruku
 • korekciju ožiljaka

Copyright © 2020 Poliklinika Gemini d.o.o.
web dizajn i hosting Tempus media

Broj telefona    022/ 342 005