DANIELA BURAZIN, dr.med., specijalist psihijatrije, uži specijalist dječje i adolescentne psihijatrije

 DANIELA BURAZIN, dr.med., specijalist psihijatrije, uži specijalist dječje i adolescentne psihijatrije

Dr. med. Daniela Burazin, specijalist psihijatar-psihoterapeut te dječji i adolescentni psihijatar s dugogodišnjim iskustvom u radu s odraslima, adolescentima, djecom i njihovim obiteljima.

Iskustvo je stekla u ambulantnom i bolničkom radu sa odraslima a zadnjih deset godina radi na odjelu dječje i adolescentne psihijatrije u Poliklinici za rehabilitaciju osoba sa smetnjama u razvoju u Splitu „Meje“ gdje se provodi dijagnostika i liječenje psihičkih teškoća djece u ranoj i adolescentnoj dobi te pruža podrška roditeljima i obitelji.

Područje rada dr. Burazin obuhvaća teškoće djece od razvojnih smetnji uključujući spektar autizma, ADHD, emocionalne smetnje, tjeskobu, strahove, OKP, smetnje učenja i ponašanja, adolescentne krize do psihičkih teškoća u odrasloj dobi, teškoća u odnosima uključujući partnerske odnose kao i traume i konflikte u obitelji.

U svom profesionalnom usavršavanju, dr. Burazin je po završenom klasičnom medicinskom diplomskom, poslijediplomskom i specijalističkom psihijatrijskom obrazovanju, završila i psihodinamsku psihoterapijsku edukaciju koja je uz biološki pristup temelj njenog rada. Uz to je pohađala niz edukacija, tečajeva i radionica terapijskih tehnika i vještina kao terapija igrom, floortime terapija, EEG tečaj, neurofeedback terapija.

Vaše zdravlje je intimna i vjerojatno najvažnija vrijednost. Mentalno zdravlje zaslužuje posebnu pozornost.

Na svom putu od djeteta do odrasle osobe svaki pojedinac se susreće sa nizom teškoća koje mora savladati da bi se ostvario kao jedinstvena ličnost. Mnogi ne uspijevaju u tome bez stručne pomoći. Mnogi žive sa svojim konfliktima, imaju manjak samopouzdanja, probleme socijalizacije, ne uspijevaju se realizirati na osobnom i profesionalnom planu, teško se prilagođavaju promjenama, pate sami ili pate njihovi bližnji. Uvijek postoji mogućnost da se stvari promijene na bolje.

Nitko se ne bi trebao sramiti posjetiti psihijatra, posebno danas kad je zabrinutost i tjeskoba gotovo obilježje nacije. Psihičke smetnje su kao i svake druge zdravstvene smetnje, a liječnik psihijatar-psihoterapeut je najkompetentniji da vam pomogne jer se osim mišljenjem, ponašanjem i emocijama bavi i kemijom i biologijom ljudske psihe. On je prije svega liječnik i naravno osoba od najvećeg povjerenja na koje ga obvezuje i Hipokratova zakletva.

Savjetovanje, psihoedukaciju i podršku oboljelima od psihičke bolesti i njihovim obiteljima
Tumačenje nalaza uz preporuku za daljnju obradu
Preporuke i smjernice kod odabira drugih korisnih terapijskih metoda kao što je npr. neurofeedback terapija

Psihoterapiju

Koja podrazumijeva zajednički rad psihoterapeuta i klijenta i psihološki rast, bolje funkcioniranje i kvalitetniji život. Postoje različiti oblici psihoterapije-individualne psihoterapije djeteta ili odraslog, psihoterapije para ( roditelj-dijete ili partnera) i grupne psihoterapije (analitičke, grupe podrške, terapijske, razgovorne, grupe roditelja sa zdravstvenim problemima djece, roditelja usvojene djece, grupe adolescenata). Pažnja stručnjak je potpuna a povjerenje i diskrecija neupitna.

Psihofarmakoterapiju 

Uz informirani proces donošenja odluke i nadzor, lijekovi mogu biti nezaobilazni dio liječenja. Danas su oni vrlo selektivni i, uz potreban nadzor, sigurni.

Nalaz liječnika se izdaje u pisanoj formi na kraju pregleda u skraćenom obliku te sadrži preporuke za eventualno potrebnu terapiju, dijagnostiku i kontrolu.

Opsežniji nalaz i mišljenje, nalaz za potrebe obrazovnog sustava, prilagodbe oblika školovanja (individualni pristup ili prilagodbu nastavnih metoda ili sadržaja, pomoćnika u nastavi), za njegu i zaštitu psihički oboljelog člana obitelji, za ostvarivanje prava iz sustava socijalne i zdravstvene skrbi… u potpunoj diskreciji bit će vam uručen po dogovoru.